Wind instruments repairman, entrepreneur, musician, arranger, painter. NL Vianen 25-06-1943
Zoon van Lena Calatz (violiste/pianiste) en Herman Hello (bakker/stiefvader). Nakomer Bram en zijn broer Paul en zus Jeanne waren de kinderen van vader Paulus Eigeman. Al snel bleek Bram een fanatiek knutselaar en zong veel als kind in de familie. Opa Calatz was voor de oorlog dirigent/musicus geweest. Bram was handig en werd al gauw de knutselaar van de familie en repareerde klokken en fietsen. Na de lagere school ging het gezin naar Utrecht en speelde de autodidact Bram trompet in de Utrechtse jazzkelders aan de Oude gracht o.a. met de Lulu’s Dixiekids.
Op 17 jarige leeftijd ging Bram naar de Koninklijke Marine en werd vliegtuigmonteur/instrumentmaker (1960). Hij heeft twee jaar in de tropen doorgebracht en veel aan vliegtuigen gesleuteld en in de tussentijd ook muziek maken op trompet/trombone, banjo, bas of drums, het maakte Bram niet veel uit. Als er een plaats in de dixielandband niet bezet was vulde Bram die op en raakte hij ook al geïnteresseerd in het repareren van muziekinstrumenten. Gewoon kijken en goed bestuderen hoe een klarinet of saxofoon werkte.
Na z’n diensttijd in 1968 en wat omzwervingen is hij in 1973 in Breda terecht gekomen en werkte bij het Stadsblad in Breda. Hij ontmoette veel relaties en werd al snel gevraagd als trompettist van de Paradise Jazzband met o.a. Hans Liberg op banjo. Bram schreef talloze carnavalshits ondanks het feit dat hij geen carnavalsmens was en ook nooit geworden is. In 1974 startte hij in Breda een blaas-instrumenten bedrijfje wat in het begin niet van de grond kwam totdat zijn vrouw Tanja de zakelijke leiding op zich nam. Al snel werd het bedrijf druk bezocht en succesvol en heeft Bram zich ontwikkeld tot een uiterst vakbekwame muziekinstrumenten reparateur.
De Tilburgse altist Paul van Kemenade laat al meer dan 30 jaar z’n altsaxofoon graag bij Bram repareren. Bram heeft mèt en op aanwijzingen vàn Van Kemenade steeds de lat hoger weten te leggen, aldus eigen zeggen