Jan Kuiper

Yogi, gitarist en schrijver.

 

Jan Kuiper is gezegend met een onuitputtelijke hoeveelheid energie, optimisme en geluk. Naast een succesvolle carrière als gitarist met zijn band The Five Great Guitars, kun je hem ook een autoriteit noemen op het gebied van Yoga, Meditatie, ZEN en Boeddhisme. Als schrijver publiceert hij ieder jaar een nieuw boek waarin richting wordt gegeven aan een ieder die zo zinvol en gelukkig mogelijk probeert te leven. Op een vraag van een leerling, ‘Wat is de allermooiste asana (yogahouding)?’, antwoordde hij: ‘Dit leven zelf!’

 

Hij reisde de afgelopen 40 jaar over de hele wereld als Jazz gitarist. Improvisatie in het hier en nu is het belangrijkste onderdeel van zijn muziek.

 

Hij geeft iedere jaar Yoga op het strand bij het Oerol Festival op Terschelling. Als Yogi volgde hij lessen bij alle grote meesters van deze tijd, o.a. Robert Boustany en David Swenson.

 

In 2013 publiceerde hij zijn eerste boek over Yoga, Muziek, en Meditatie “Leven met een glimlach”. Zijn tweede boek “Zuiver Leven” komt uit in september 2014 bij Ankh Hermes.