Kunstenaars aller Provinciën, verenigt U! (#6)

Schorremorrie is een ander woord voor kunstenaars. Gepeupel, gespuis, geteisem mag ook want zo wordt deze bevolkingsgroep tegenwoordig door o.a. de overheid weggezet. De trend wordt overgenomen door het doorsnee publiek en de diverse media. Een beetje te vergelijken met de Nederlandsche Kultuurkamer die tijdens de tweede wereldoorlog werd ingesteld om de kultuur- werker die volgens de overheid steeds meer van zijn eigen volk was vervreemd , weer terug te voeren naar de volksgemeenschap……..Nu zijn het zelfs de instanties en organisaties – in het leven geroepen om kunstenaars juist te ondersteunen – die meer en meer dwars gaan liggen met een toon die alle perken te buiten gaat, met de overheid als voorbeeld.
De nieuwste negatieve trend komt van radio en tv. Kregen eerst musici nog gewoon (slecht) betaald om live voor de radio te spelen, later naar een vele malen lagere vergoeding teruggebracht , om nu maar helemaal voor noppes, gratis en voor niets te komen spelen.
Men bedacht dat de musici dit maar moeten zien als promotie. Ze willen toch zo graag muziek maken? en vinden het toch leuk om voor het voetlicht te treden? Ja, de bakker op de hoek bakt ook brood voor niks omdat ie ’t zo leuk vindt om elke dag vroeg op te staan en brood te bakken.
Laat die gasten zelf met saxofoon en/of piano de eigen programmas vol spelen, dan ga ik op hun dik betaalde gesubsidiëerde stoel zitten en een beetje schreeuwen dat musici de volgende keer zelfs geld méé moeten brengen want de radio zorgt toch voor promotie!?

Featured Articles
Quintet & the Souith African Connection (2)
Podium trio + Tacuma & Rochester
Paul receiving Boy Edgar Award Bim Huis in 2000
Han - Paul - Ernst Glerum
reunion Podium Trio receiving Boy Edgar Award for Van Kemenade in 2000 iat the Bim Huis205
Three horns and a bass
Paul van Kemenade & Ray Anderson
Han en Paul
Paul & Ray
Borderhopping
altoist Paul Van Kemenade at the North Sea Jazz 2011.jpg
quintet + freres 4
De orkaan with Sean Bergin-Han Bennink-Paul
Paul van Kemenade  foto
Saint Louis Senegal on tour 2001
Paul van Kemenade en jonge collega eind 70-er - begin 80-er jaren
(f.l.t.r.) Paul Van Kemenade-Han Bennink-Aki Takase
Han Bennink & Paul van Kemenade
Paul's Dutch Quintet with guest Zim Ngqawana
Aki & Paul
Van Kemenade - Busch
Anderson-Bennink-Glerum-Van Kemenade International Quartet (2400x1600 pixels - 300 dpi)
© hansspeekenbrink.nlAll rights reserved
louk-feya-paul-wiro (6)