Paranoia (music) In The Air…

Paul van Kemenade 40 jaar musicus & 25 jaar Stranger than Paranoia

 

Een zeer speciaal project is Paranoia (music) In The Air. Dit project kan alleen georganiseerd worden indien er voldoende sponsoring voor beschikbaar komt. Paranoia In The Air, staat voor een serie mini jazz concerten in de lucht. De muziek wordt speciaal gecomponeerd met titels als : Vrije Val Ouverture, Gebakken Lucht, Windvlaag, Plons e.a.

 

Paranoia (music) In The Air: is een unieke gelegenheid  om in te tekenen voor een serie mini (jazz)concertjes in de lucht. Tijdsperiode zal in overleg gebeuren. Een unieke beleving van ‘hoogstaande’ jazzmuziek op enkele kilometers hoogte. Een spectaculaire actie dat naar verwachting nationale publiciteit gaat genereren. We verwachten dat dit ludieke idee veel animo bij ondernemers op zal wekken om zo op een wel heel bijzondere manier de eigen contacten en klantenkring iets bijzonders aan te kunnen bieden. U ondersteunt tevens  een uniek festival dat door publiek, pers en kunstenaars alom (inter)nationaal gewaardeerd wordt. Uw bedrijf kan mee profiteren in de slipstream van de aandacht die deze actie zal genereren.  Deelnemende bedrijven en organisaties aan Paranoia Music In The Air, worden tevens uitgenodigd op de grote ‘25 jaar Stranger than Paranoia’ avond op 28 december 2017 in Theaters Tilburg. Hieraan werken diverse internationale artiesten en orkesten mee.

 

Paranoia (music) In The Air (optie 1) :

Tijdens de korte mini luchtconcertjes van zo’n 20 minuten worden er speciaal voor deze gelegenheid nieuwe composities uitgevoerd zoals stukken met titels als Vrije Val Ouverture, Gebakken Lucht, Windvlaag, Turbulentie, Plons, etc. Tijdens de vluchten wordt er een cateringsbedrijf ingezet om de gasten het aan niets te laten ontbreken. Van elke vlucht wordt een eenmalige professionele DVD gemaakt en aan de desbetreffende organisaties en bedrijven aangeboden.

 

Paranoia (music) In The Air (optie 2) :

Vluchten vertrekken vanaf Rotterdam Airport naar München en er kunnen per vlucht vijftig mensen mee. Eenmaal in München geland kan er de stad bezocht worden of andere door u zelf in te vullen aktiviteiten uitgevoerd worden. Na een uur of zes uur worden de gasten weer op het vliegveld verwacht voor de terugvlucht naar Rotterdam met het tweede deel van deze  bijzondere en eenmalige ‘lucht’ concerten.

 

Voor beide opties geldt dat de speciale ‘lucht’concerten worden uitgevoerd door Van Kemenade’s Three Horns And A Bass, een van de vele groepen van Van Kemenade en een van zijn internationale parade-paardjes dat onlangs nog getourd heeft in China, Rusland, Zuid-Afrika, Duitsland en  Zwitserland. Praktisch gezien zijn drie blazers en een bas gemakkelijk aan boord van een vliegtuig te hanteren, kunnen onversterkt spelen en nemen niet te veel ruimte in. Het vliegtuig voor optie 2 kan een Fokker 50 zijn, type: regional aircraft en volgt de route Rotterdam-München-Rotterdam met een maximum van 50 passagiers in totaal.

 

————————————————————————————————————–

 

Jubileumjaar 2017,  40 jaar musicus:

In 2017 staat Van Kemenade 40 jaar op het podium. Veertig jaar met een onnavolgbaar aantal optredens, bijzondere projecten, unieke ontmoetingen,  CD’s, prijzen en interna-tionale tournees. Veertig jaar lang toonde Van Kemenade zich niet alleen als een groot performer, maar ook als componist, inspirator, initiatiefnemer, leraar, en een ambassadeur van de jazz overal op de wereld.

 

Jubileumjaar 2017,  25 jaar Stranger than Paranoia:

Als artistiek directeur leidt Paul van Kemenade dit jaar 2017 reeds 25 jaar het uitdagende kleinschalige jazz- en impro festival Stranger than Paranoia. Een festival dat (inter)nationaal geroemd wordt om haar originele en gewaagde programmering. Een festival dat diverse en on-alledaagse muziekdisciplines op een podium ij elkaar plaatst.  Reeds 25 jaar een vaste waarde in de laatste week van december met uitbreiding naar andere steden zoals Den Bosch, Breda, Nijmegen en Amsterdam. In het kader van jubileumjaar 2017, het jaar dat het festival 25 jaar bestaat, zullen er diverse aktiviteiten plaatshebben en vragen we uw aandacht voor één van de bijzondere activiteiten m.b.t festival Stranger than Paranoia.

 

Inleiding:

Jazz en improvisatiemuziek in Nederland staat op een hoog peil. Internationale topsterren bezoeken de vermaarde Nederlandse festivals en staan op de Nederlandse podia. Maar misschien nog wel meer staat Nederland in het buitenland bekend om de bijzondere jazz-muzikanten die van Nederlandse bodem de wereld intrekken. Paul van Kemenade is één van hen. Nationaal gelauwerd, internationaal gevierd.

 

Nationaal:

Al sinds jaar en dag is musicus Paul van Kemenade een van de vaandeldragers van de West-Europese altsaxofonistenbrigade en ambassadeur van de jazz. Met meer dan 200 composities op zijn naam en 60 cd’s is hij onderscheiden met diverse prijzen zoals de Podium Prijs, de Boy Edgar Prijs in 1999, de belangrijkse jazz- en oeuvre prijs in Nederland. In 2007 ontving Van Kemenade een koninklijke onderscheiding als  Lid  in de Orde van Oranje Nassau.

 

Internationaal:

Van Kemenade heeft in vele buitenlanden een sterke reputatie opgebouwd als improviserend musicus, bandleider en  componist. Zijn sterk-melodische composities, die volop ruimte bieden voor improvisaties, zijn in de meeste landen buiten Nederland ongehoord. Juichende recensies buitelen over elkaar heen als de media proberen te omschrijven waarin Van Kemenade zich van anderen onderscheidt.

 

Het Noorse Salt Peanuts schreef : ‘Briljant, interessante, prachtige composities en arrange-menten. Van Kemenade overtreft zichzelf’. De Russische Jazzquad: ‘Van Kemenade onder-scheidt zich door zijn ongewone creativiteit en zijn ongewone instrumentatie en composities’. De Britse The Guardian: ‘Eigentijdse jazz uit de vingertoppen’. Het Amerikaanse Downbeat gaf Van Kemenade’s cd Close Enough vijf sterren en werd tot een van ‘best cd’s of 2011’ gekozen. Volkskrant: Vuurwerk, doorrookte sound, hoge kwaliteit jazz. 5*.